Stipendiat 2023

Linnéa Norlén (Sky Li)

Det var på Musikmakarna, år 2019, som Linnéas artisteri tog fart och hennes publik har sedan dess vuxit från bara några tusen till över 100.000 lyssnare per månad. I januari släppte Linnéa sitt album “Her”, som hon skrivit och producerat själv.

Juryns motivering

Efter att juryn lyssnat igenom drygt 800 ansökningar kan vi konstatera att Sverige fullkomligt blommar av kvinnor som är kreativa inom musik. Det är helt ofattbart hur mycket talang det finns i vårt avlånga land. Att tratta ner detta till enbart en person att ge stipendiet till detta första år var ofantligt svårt. Efter många, långa överläggningar och röstgenomgångar har vi enats om att ge stipendiet till en kvinna som kallar sig för en “independent DIY multi creator”. Linnéa producerar, skriver och framför musiken helt på egen hand. Låtarna är otroligt välskrivna och det låter helt fantastiskt. Linnéa har ett melodispråk som tyder på hög musikalisk kvalité. Vi tycker även att det är oerhört imponerande och inspirerande hur hon gett ut allting på egen hand.

Linnéa Norlén, som går under artistnamnet Sky Li, är verkligen värd att lyftas fram och vi hoppas att stipendiet ska få henne att fortsätta göra det hon gör och att flera ska hitta och få uppleva hennes musik.

Vi i juryn tror att hon har en lysande framtid framför sig.

Mer information om Linnéa
Instagram
Lyssna på Spotify