Ansök/nominera till
Annele-stipendiet

Annele-stipendiet syftar till att stötta kvinnliga kreatörer, förstärka möjligheterna att släppa fram sin fulla potential och ta nästa steg i karriären, då kvinnor fortfarande är underrepresenterade i musikbranschen. Med detta stipendium vill vi att Anneles outtröttliga passion i att lyfta fram varandras insatser får leva vidare och påskynda en positiv förändring i musikbranschen.

Med start våren 2023 delas stipendiet på 50.000 SEK ut årligen och vänder sig till kvinnor mellan 18-35 år, som är verksamma kreatörer i musikbranschen inom områdena; låtskrivare, producent, musiker eller sångare/vokalist. 

Ansökan/nominering för 2024 är öppen 15 januari – 4 februari. 

Om du tvekar och ifrågasätter ”är detta verkligen något för mig?” så är svaret JA. Vi vill verkligen understryka att stipendiet vänder sig till kvinnliga kreatörer, oavsett hur ”långt” man kommit i karriären.

Anneles motto var – GÖR DET NU!
Vi ser fram emot din ansökan/nominering.

Klicka här för att läsa fullständiga ansökningskriterier

Ansökan

*Ansökan är nu stängd för i år, tack för alla bidrag!

Kriterier och ansökningsprocess

Vem riktar sig Annele-stipendiet till? Du kan nominera någon eller ansöka själv. Kriterierna är att du/den du nominerar är: 

*Verksam betyder att du i dagsläget skapar musik, oavsett nivå (kan vara på studienivå) men att ambitionen är att jobba och försörja dig på musik. Det är dock inget krav att du är självförsörjande på musik i dagsläget. 

Så går nominerings/ ansökningsprocessen till

I formuläret önskas följande information

Ansökningsperioden 2024 är öppen 15 januari – 4 februari 2024. Därefter kommer en jury bestående av sju personer att gå igenom samtliga bidrag och stipendiaten meddelas i slutet av april 2024.