Ansök/nominera till
Annele-stipendiet

Annele-stipendiet syftar till att stötta kvinnliga kreatörer, förstärka möjligheterna att släppa fram sin fulla potential och ta nästa steg i karriären, då kvinnor fortfarande är underrepresenterade i musikbranschen. Med detta stipendium vill vi att Anneles outtröttliga passion i att lyfta fram varandras insatser får leva vidare och påskynda en positiv förändring i musikbranschen.

Med start våren 2023 delas stipendiet på 50.000 SEK ut årligen och vänder sig till kvinnor mellan 18-35 år, som är verksamma kreatörer i musikbranschen inom områdena; låtskrivare, producent, musiker eller sångare/vokalist. 

Klicka här för att läsa fullständiga ansökningskriterier

Ansökan

Ansöknings/nomineringsperioden för Annele-stipendiet 2023 är nu stängd. Stort tack alla ni som skickat in era bidrag!

2023 års stipendiat meddelas i slutet av april. Vi kommer endast att meddela den person som blir årets stipendiat.
Ansöknings/nomineringsperioden för 2024 års stipendium öppnar i januari 2024.

Kriterier och ansökningsprocess

Vem riktar sig Annele-stipendiet till? Du kan nominera någon eller ansöka själv. Kriterierna är att du/den du nominerar är: 

*Verksam betyder att du i dagsläget skapar musik, oavsett nivå (kan vara på studienivå) men att ambitionen är att jobba och försörja dig på musik. Det är dock inget krav att du är självförsörjande på musik i dagsläget. 

Så går nominerings/ ansökningsprocessen till

I formuläret önskas följande information

Ansökningsperioden är öppen 18 januari – 12 mars 2023. Därefter kommer en jury bestående av sex personer att gå igenom samtliga bidrag och stipendiaten meddelas i slutet av april 2023.

Vi ser gärna att stipendiaten finns tillgänglig torsdag 11 maj för utdelning av stipendiet i samband med en ceremoni.